Holandský řízek

Holanďák

Holandský řízek s kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Holanďák s kaší
Prep Time 40 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr 30 mins
Course Main Course
Cuisine American
Servings 4

Equipment

  • Pánev
  • Hrnec
  • Mlýnek na maso

Ingredients
  

  • 600 g Mleté vepřové maso bůček, krkovice
  • 200 g Sýr gouda, eidam
  • 100 ml Mléko
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení

Trojobal

  • 2 Vejce
  • Strouhanka
  • Hladká mouka

Instructions
 

  • Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.
Keyword kase, maso, rizek, syr, veprove

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating