
Holandský řízek s bramborovou kaší
Holanďák s kaší
Equipment
- Pánev
- Hrnec
- Mlýnek na maso
Ingredients
- 600 g Mleté vepřové maso bůček, krkovice
- 200 g Sýr gouda, eidam
- 100 ml Mléko
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
Trojobal
- 2 Vejce
- Strouhanka
- Hladká mouka
Instructions
- Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.